EnglishGermanGreekIrishItalianNorwegianRussianSpanishTurkish
Finding Cyprus Logo

Cyprus ExcursionQRR scan image for iphone and mobile device
Want a image like this?
Featured Partner

Transferwise logo LogoSavings on International transfers

logo of Cyprusanytime

CyprusAnytimeClick to find out about Featured Partner & Advertising
Back to the main News section

The latest news feed from the Sigma Live

Copyright of this RSS feed and the content rests with the Sigma Live- © 2015

Sigma Live News

Sigma Live News

SigmaLive articles


05/25/2015 07:15 PM
«Μοναδική μας έγνοια είναι η πρόοδος του ποδοσφαίρου»

Σημαντικές τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο της ΚΟΠ στην ετήσια εκδήλωση του ποδοσφαίρου όπου επιβραβεύτηκαν οι πρωταγωνιστές της χρονιάς σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
 
Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κουτσοκούμνη στην κορυφαία εκδήλωση του ποδοσφαίρου που πραγματοποιήθηκε απόψε:
 
«Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και εγώ προσωπικά σας καλωσορίζω όλους στην κορυφαία γιορτή βραβεύσεων του Κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Παρ΄ όλες τις αντιξοότητες μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς, τελικά αυτό που σωστά μέτρησε ήταν το ποδόσφαιρο, το άθλημα, οι αγώνες και τα αποτελέσματα. Η καθημερινή επίπονη προσπάθεια, οι θυσίες και η θέληση είναι αυτά που μένουν και γράφουν την ιστορία. Αυτά είναι που μας δίνουν δύναμη και κουράγιο για το μέλλον.
 
Στέκομαι απέναντι σας περήφανός για το έργο που επιτελούμε ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, τόσο στην Κύπρο, όσο και στο εξωτερικό. Περήφανος και για το έργο που επιτελούν οι παράγοντές μας, για την αδιάκοπη τους πάλη με τα οικονομικά και την επιβίωση αλλά κυριότερα για τις επιτυχίες των ομάδων τους στο εξωτερικό. Επιτυχίες που τοποθέτησαν την Κύπρο στον ευρύτερο παγκόσμιο χάρτη και τις οποίες φθάσαμε στο σημείο να θεωρούμε σχεδόν τυπικές.
 
Δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ τον Πρωταθλητή και Κυπελλούχο ΑΠΟΕΛ, όπως επίσης τις ομάδες ΑΕΚ, Απόλλων και Ομόνοια που θα αγωνιστούν στην Ευρώπη, ευχόμενος περισσότερες επιτυχίες και είσοδο στους ομίλους. Τα συγχαρητήριά μου και σε όλους τους πρωταθλητές και κυπελλούχους σε όλες τις κατηγορίες αλλά και σε όλους όσοι έλαβαν μέρος, διανθίζοντας τα πρωταθλήματά μας με την παρουσία τους.
 
Επιβεβαιώνοντας τη ρήση ουδέν κακό αμιγές καλού η ΚΟΠ, μετά από τις όσες κριτικές δέχθηκε φέτος, πήρε αποφάσεις για θεσμικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της διαιτησίας αλλά και στον τρόπο λειτουργίας της δικαστικής επιτροπής, με την υιοθέτηση του θεσμού του αθλητικού δικαστή. Πιστεύουμε ότι οι αλλαγές έχουν αποδώσει, θα κριθούν όμως καλύτερα σε βάθος χρόνου. Συνεχίζουμε και φέτος με νέο ξένο πρόεδρο της επιτροπής διαιτησίας και ξένο σύμβουλο επί διαιτητικών θεμάτων, ο οποίος είναι παγκοσμίου εγνωσμένης φήμης και μέλος της επιτροπής διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ.
 
Ούτε και αυτή την χρονιά ξεχάσαμε τον Κύπριο ποδοσφαιριστή. Νέοι κανονισμοί σχεδόν υποχρεώνουν το κάθε Σωματείο να χρησιμοποιεί τουλάχιστον δύο Κύπριους στο αρχικό σχήμα σε κάθε αγώνα. Ήδη η κινητικότητα που παρατηρείται στην αγορά των Κυπρίων ποδοσφαιριστών, εκ προοιμίου μας δικαιώνει. Επιπλέον, πιστεύω, ότι στο θέμα αυτό θα δικαιωθούμε και από τα αποτελέσματα των Εθνικών μας ομάδων, για τις οποίες έχουμε ήδη εξαγγείλει αναδιοργάνωση.    
 
Ένα θέμα που απασχόλησε έντονα την κοινή γνώμη, ήταν και η απόφαση για αύξηση των ομάδων στην Α΄ κατηγορία σε δεκατέσσερις. Θα πρέπει να αναφέρω πως σχεδόν όλοι θεώρησαν ότι το φετινό πρωτάθλημα και η ανταγωνιστικότητά του, ήταν απότοκο της μείωσης των ομάδων σε δώδεκα. Δυστυχώς για τους μη στατιστικολόγους, τα δύο δεν συνδέονται κατ΄ ανάγκη. Απλά φέτος έτυχε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος. Θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα και ο ανταγωνισμός ελάχιστος.
 
Μήπως τότε θα καταδικάζαμε την μείωση των ομάδων σε δώδεκα; Πιστεύω πως έχουμε υποχρέωση να αντιληφθούμε και να σεβαστούμε την λογική της Γενικής Συνέλευσης που ζήτησε αύξηση του αριθμού των ομάδων. Σε μια κοινωνία του ποδοσφαίρου όπου οικονομικά η πολιτεία έχει ουσιαστικά εξέλθει, εκτός από την είσπραξη φόρων, τα Σωματεία και οι παράγοντές τους που πληρώνουν τα χρέη, τη συντήρηση του οικοδομήματος και τους φόρους, έχουν το δικαίωμα της απόφασης. Σεβαστό. Εξάλλου, ο αριθμός των ομάδων σε δεκατέσσερις στην Α΄ κατηγορία, θα διατηρηθεί για μια μικρή μεταβατική περίοδο τριών ετών.  
 
Αφού έχω ανοίξει το κεφάλαιο των οικονομικών, οφείλω να υμνήσω τα του οίκου μας και τις προσπάθειες που καταβάλει η ΚΟΠ για να διορθώσει τα οικονομικά κακώς έχοντα των σωματείων μας. Φτάσαμε αισίως σε σημείο να ακούσουμε την εύσχημο μνεία από την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαιριστών για τις ενέργειες και τους κανονισμούς που περάσαμε και οι οποίοι βοήθησαν στο να πληρώνονται οι υπάλληλοι του ποδοσφαίρου έγκαιρα. Σχετική μνεία έκανε και η ίδια η ΦΙΦΑ που είδε τις διαφορές μεταξύ ποδοσφαιριστών και σωματείων να μειώνονται στο ελάχιστο. Θυμίζω ότι πριν από μερικά χρόνια μας είχαν κατατάξει στις τρεις χειρότερες χώρες, μαζί με Ελλάδα και Τουρκία. Όχι πλέον.
 
Ένα μεγάλο κεφάλαιο που βοήθησε στην οικονομική επιβίωση των σωματείων μας, μέσα σε μια περίοδο που τόσο οι χορηγοί αλλά και η γενικότερη οικονομία είναι στα πολύ χαμηλά, ήταν και οι ενέργειες της ΚΟΠ στα θέματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων των σωματείων μας. Δεν θα επαναλάβω ξανά την επιτυχία του σχεδίου. Απλά θα ευχαριστήσω την Cyta από καρδίας, διοικητικό συμβούλιο και προσωπικό, για την απόφασή της να πορευθούμε μαζί για το 2016-19.
 
Φίλοι και φίλες,
Μοναδική μας έγνοια είναι η πρόοδος του ποδοσφαίρου και η στήριξη των Σωματείων μας, στον δύσκολο αγώνα που διεξάγουν. Ωστόσο, με θλίψη και έντονο προβληματισμό, βιώσαμε μια περίοδο λάσπης και αδικαιολόγητης αμφισβήτησης. Τελικά, οι όποιοι ισχυρισμοί, φήμες, ανυπόστατες διαπομπεύσεις ατόμων και σενάρια της φαντασίας έπεσαν περίπου στο κενό, όπου εξ αρχής ήταν η θέση τους. Λυπούμαστε πραγματικά για την ευκολία που ο κόσμος προστρέχει να πιστέψει τα όποια λεγόμενα χωρίς κανένα προβληματισμό και ίχνος στοιχείου. Λυπούμαστε ακόμα που με την μεγαλύτερη ευκολία και χωρίς απτές αποδείξεις, κόμματα και πολιτειακοί παράγοντες διαπομπεύουν το άθλημα, τα άτομα του αθλήματος και την ΚΟΠ.
 
Με περηφάνια στέκομαι απέναντί σας και με περηφάνια μπορώ να πω, όσο λίγοι Πρόεδροι Οργανισμών στην Κύπρο, ότι εμείς έχουμε περάσει από τον ενδελεχή έλεγχο της μόνης αρμόδιας αρχής, της αστυνομίας και του οικονομικού εγκλήματος, η οποία μετά από έξι μήνες ερευνών δεν έχει κανένα μεμπτό στοιχείο, ούτε για τις ισχυριζόμενες διαπλοκές , ούτε για τα δήθεν συμφέροντα, ούτε για τα όσα μας έχουν καταμαρτυρηθεί από καιρό σε καιρό. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημάνω πως σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος παραλάβαμε μόνο ένα φάκελο για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, κάτι που προσμετρά και ενδεχομένως να δικαιώνει μερικώς τα μέτρα που έλαβε η ίδια η Ομοσπονδία.
 
Αγαπητοί φίλοι και φίλες. Αν αυτή η χρονιά θα μείνει στην ιστορία δεν θα είναι για τα αρνητικά της.
 
Κάποτε η ιστορία σου κτυπά την πόρτα, κάποτε οι συνθήκες είναι τέτοιες που η ιστορία αδυσώπητα απαιτεί να πάρεις αποφάσεις, να τοποθετηθείς. Μπορείς αυτά τα κτυπήματα να τα αγνοήσεις. Μπορείς να κλείσεις τα αφτιά σου. Αν το πράξεις θα έχεις χάσει μιαν τεράστια εθνική ευκαιρία να πας μπροστά, να κτίσεις με νέα δεδομένα, να μπορείς να κοιτάς τα παιδιά και τους νέους στα μάτια, είτε αυτοί ονομάζονται Ελληνοκύπριοι είτε ονομάζονται Τουρκοκύπριοι, Κύπριοι και οι δύο. Φέτος συμπληρώνουμε εξήντα χρόνια διαχωρισμού του ποδοσφαίρου. Το 1955 σε συνθήκες που ακόμη δεν είναι εντελώς ξεκάθαρες, ούτε και για τους ιστορικούς της εποχής, οι Τουρκοκυπριακές ομάδες αποχώρησαν από τη δύναμη της ΚΟΠ και ίδρυσαν την δική τους ομοσπονδία.
 
Κάποιες από αυτές τις ομάδες ήταν και από τα ιδρυτικά μέλη της ΚΟΠ, γιατί το 1934 έτος ίδρυσης της ΚΟΠ δεν διαχωρίζαμε ούτε κοινότητες, ούτε ανθρώπους, ούτε και θρησκείες. Απλά παίζαμε ποδόσφαιρο όλοι συνέταιροι στην διοργανώτρια αρχή, σεβόμενοι μόνο το άθλημα πάντοτε μέσα στα πλαίσια αθλητικών αρχών. Τα δεδομένα άλλαξαν από το 1955.
 
2015. Η ΚΟΠ είναι έτοιμη να εντάξει και πάλι τους Τουρκοκύπριους στις τάξεις της. Οι Τουρκοκύπριοι είναι έτοιμοι να ενταχθούν. Το ποδόσφαιρο και πάλι θα γίνει ένα, κάτω από μια κοινή σκέπη, όπου κι αν παίζεται στην Κύπρο. Πρώτη η ΚΟΠ και η Τουρκοκυπριακή ομοσπονδία ποδοσφαίρου, προχώρησαν στο μεγάλο τούτο όραμα, πρώτο το ποδόσφαιρο δημιουργεί γέφυρες, πρώτη η κοινωνία του ποδοσφαίρου ενώνεται.
 
Δεν τοποθετούμε το ποδόσφαιρο πάνω από την πολιτική. Γνωρίζουμε τα όρια που μας καθορίζει η πολιτική και η σημερινή κατάσταση πραγμάτων. Γνωρίζουμε, όμως, ότι έστω και με τις υφιστάμενες συνθήκες μπορούμε να κάνουμε πολλά. Οι Τουρκοκύπριοι κατέθεσαν την ετοιμότητά τους να προχωρήσουν. Σε αντίθεση με άλλες εποχές, πιστεύω ότι αυτή την φορά θα τα καταφέρουμε. Είναι εθνική απαίτηση αλλά και ανάγκη να τα καταφέρουμε.
 
Αγαπητοί φίλοι του ποδοσφαίρου, αγαπητοί συνάδελφοι
 
Νιώθω έντονα την ανάγκη να εκφράσω σήμερα την πεποίθησή μου ότι θα πρέπει όλοι εμείς, παράγοντες και φίλοι του ποδοσφαίρου, να προβληματιστούμε και να επανατοποθετήσουμε το άθλημα στο βάθρο που του αξίζει. Ας αφήσουμε τις όποιες διαφορές αλλά και την όποια εύκολη κριτική στο πλάι και μαζί ας θαυμάσουμε τις επιτυχίες του ποδοσφαίρου, μαζί ας βυθιστούμε στον υπέροχο κόσμο του αθλητισμού και των ιδανικών του, μαζί ας δείξουμε ανοχή στα λάθη όλων και μαζί ας δεχτούμε αυτό που εμείς δεν είμαστε, με κατανόηση, ισότητα και σεβασμό.
 
Ας αφήσουμε πίσω τις μεμψιμοιρίες και την κριτική, ας δούμε τα παιδιά μας με ελεύθερο πνεύμα και αρχές να απολαμβάνουν αυτό το κοινωνικό αγαθό, τόσο σαν θεατές αλλά και σαν ποδοσφαιριστές ή διαιτητές. Ας αφήσουμε τον φανατισμό να σβήσει, ας διδάξουμε τις αρχές του ευ αγωνίζεσθε και ας διαγνώσουμε και ωθήσουμε την ελπίδα που μια τέτοια κοινωνία θα μας δώσει. Ας νιώσουμε και ονειρευτούμε το αύριο. Γιατί οι προκλήσεις είναι πολλές και οι πληγές στον τόπο μας ακόμη περισσότερες.
 
Ας δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλο, να σπρώξουμε μακριά την ζούγκλα της υποψίας και της προκατάληψης. Ας ενωθούμε γιατί μόνο έτσι θα δημιουργήσουμε μια νέα ποδοσφαιρική κουλτούρα, όπου οι δυνατοί θα ανέχονται και οι αδύνατοι θα διασφαλίζουν, όπου τα γήπεδά μας θα κατακλύζουν οικογένειες φιλήσυχες, όπου η περηφάνια και η αναγνώριση θα ξεχειλίζει για τα όσα με τόσο κόπο επιτελείτε.
 
Αγαπητοί συνάδελφοι
Βρισκόμαστε σήμερα σ΄ ένα σταυροδρόμι. Η πορεία που θα επιλέξετε θα καθορίσει το μέλλον του ποδοσφαίρου. Γνωρίζω ότι η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα, δεν αλλάζει η κουλτούρα σε μια μέρα, ούτε και σε εκατό, ούτε χίλιες. Αλλά ας ξεκινήσουμε, ας κάνουμε το πρώτο βήμα. Ας πάρουμε την απόφαση και ας τουλάχιστο προσπαθήσουμε».                       


05/25/2015 07:09 PM
ΑΠΟΕΛ: Τέλος και ο Γκόμες

Μετά τους Διονύση Χιώτη, Κίλιαν Σιέρινταν και Γιον Αρν Ρίισε, το ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε την αποχώρηση και του Τιάγκο Γκόμες.

Αναλυτικά:

Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Tiago Gomes.

Ο ποδοσφαιριστής ενημερώθηκε από τον Διευθυντή ποδοσφαίρου Gustavo Manduca ότι το συμβόλαιο του που λήγει στις 31/05/2015 δεν θα ανανεωθεί.

Ο Gomes κέρδισε με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ δύο συνεχόμενα Double.

Ευχόμαστε στον Tiago καλή συνέχεια στην επαγγελματική του σταδιοδρομία.
 


05/25/2015 07:02 PM
Οι επίμαχες φάσεις από ΑΕΚ-Ανόρθωση (βιντεο)

Δείτε τι δήλωσε για τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι ο Κώστας Θεοδότου.
 


05/25/2015 07:01 PM
Οι επίμαχες φάσεις από Απόλλων-Ομόνοια (βιντεο)

Δείτε τι δήλωσε για τις επίμαχες φάσεις του ντέρμπι ο Κώστας Θεοδότου.

 


05/25/2015 06:54 PM
Κορυφαία ομάδα ο ΑΠΟΕΛ (βιντεο)

Δείτε τι δήλωσαν Μαντούκα, Ηλιάδης και Πετρίδης.

Γκουστάβο Μαντούκα: «Ήταν μια τρελή χρονιά αλλά το θετικό έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο».

Βάσος Ηλιάδης: «Ήταν το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, γι’ αυτό μας δίνει χαρά η κατάκτηση του τίτλου».

Πρόδρομος Πετρίδης: «Το μήνυμα που θέλω να δώσω στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ, είναι ότι γίνεται πολύ καλό έργο και εύχομαι να συνεχίσουμε με την ίδια σκληρή δουλειά».
 


05/25/2015 06:39 PM
Πολωνία: Με 51,55% στην Προεδρία ο Ντούντα

Ο νεοεκλεγείς συντηρητικός πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα έλαβε τελικό ποσοστό 51,55% στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, την Κυριακή.

 

Αντιθέτως, ο απερχόμενος φιλελεύθερος κεντροδεξιός πρόεδρος της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι έλαβε 48,45%.
 

Τα στοιχεία ανακοίνωσε η επίσημη κεντρική εκλογική επιτροπή της Πολωνίας.
 

Η συμμετοχή στις εκλογές κυμάνθηκε στο 55,34% του συνόλου των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων.
 

Ο κ. Ντούντα δήλωσε ότι είναι «ανοικτός στο διάλογο», ενώ εξέφρασε την ελπίδα στο τέλος της πενταετούς θητείας του να θεωρηθεί «πρόεδρος όλων των Πολωνών».

 

Πηγή: naftemporiki.gr


05/25/2015 06:31 PM
Την Τετάρτη η κηδεία του πρώην Υπουργού Ανδρέα Γαβριηλίδη

Tην Τετάρτη στις 16.00 θα τελεστεί η κηδεία του πρώην Υπουργού Ανδρέα Γαβριηλίδη, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ενώ νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

Η κηδεία θα τελεστεί από τον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας.

 

Ο αείμνηστος Ανδρέας Γαβριηλίδης υπηρέτησε τον τόπο από διάφορες θέσεις. Ανάμεσα σε άλλα, διετέλεσε Υπουργός Γεωργίας της διακυβέρνησης του Γιώργου Βασιλείου και Υπουργός Υγείας επί της προεδρίας του αείμνηστου Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

 

Σημειώνεται ότι, την βαθιά θλίψη για το θάνατο του πρώην Υπουργού εξέφρασε ο ΠτΔ σε γραπτή δήλωσή του.


05/25/2015 06:23 PM
Κριστιανσεν: «Ελπίζω η ομάδα διακριθεί στο Γιουρόπα» βιντεο

Καλύτερος προπονητής ο Τόμας Κριστιανσεν της ΑΕΚ.

Τόμας Κριστίανσεν: «Το βραβείο αποκτά μεγαλύτερη σημασία επειδή ψηφίστηκε από ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ευχαριστώ τους ανθρώπους της ΑΕΚ που με εμπιστεύτηκαν. Ελπίζω η ομάδα διακριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ».


05/25/2015 06:18 PM
Ποτέ : "Αυτό θα κάνω και την επόμενη χρονιά'' (βιντεο)

Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 τέρματα ο Ποτέ.

Μίκαελ Ποτέ: «Στόχος μου όταν μπαίνω στο γήπεδο είναι να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Αυτό θα κάνω και την επόμενη χρονιά».


05/25/2015 06:07 PM
«Πράσινος φως» Γενικού Εισαγγελέα για την υπόθεση ΣΑΛ​

Αμαρτίες που κόχλαζαν για δεκαετίες στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας (ΣΑΛ) μετατρέπονται σε χιονοστιβάδα εξελίξεων.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται "στα χέρια" της Αστυνομίας με συγκεκριμένες οδηγίες.  Την εκτενή έκθεση, με ευρήματα και τεκμήρια, είχε διαβιβάσει η Ελεγκτική Υπηρεσία στην Νομική Υπηρεσία .

 

Πλέον φαίνεται, ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης,  άναψε το "πράσινο φως" στους ανακριτές για να ξεκινήσουν την διερεύνηση προς συγκεκριμένη κατεύθυνση και πρόσωπα, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

 

Υπενθυμίζεται, ότι την Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, για τα σκάνδαλα στον ΣΑΛ, που αφορούν σε κακοδιαχείριση και ενδεχομένως διασπάθιση δημοσίου χρήματος αποκάλυψε με εκτενές ρεπορτάζ το SigmaLive στις 4 και 5 Μαρτίου.

 


05/25/2015 06:05 PM
Καλύτερος διαιτητής ο Χρήστος Νικολαϊδης (βιντεο)

Με το βραβείο του καλύτερου διαιτητή βραβεύτηκε ο Χρήστος Νικολαϊδης.

Χρίστος Νικολαΐδης: «Είναι η ανταμοιβή για τους κόπους μιας δύσκολης χρονιάς. Στο τέλος της ημέρας όλα καλά».


05/25/2015 06:03 PM
Ασις: «Απολαμβάνω την κάθε στιγμή» (βιντεο)

Με το βραβείο του καλύτερου ξένου ποδοσφαιριστή στην Κύπρο πήρε ο Νούνο Ασίς της Ομόνοιας.  

Νούνο Ασίς: «Είναι εκπληκτικό. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα. Απολαμβάνω το κάθε λεπτό, το κάθε δευτερόλεπτο, την κάθε προπόνηση την κάθε στιγμή».

 


05/25/2015 06:01 PM
Λαϊφης: «Έχω πολλά να δώσω ακόμη» (βιντεο)

Αυτό τόνισε κατά την βράβευση του ο Κωνσταντίνος Λαϊφης ο καλύτερος Κύπριος ποδοσφαιριστής στο πρωτάθλημα μας.  

Κωνσταντίνος Λαιφής: «Είμαι πολύ περήφανος. Ήταν μια πολύ καλή χρονιά για μένα. Ήταν όμως η αρχή, έχω πολλά ακόμη να δώσω».
 

 


05/25/2015 05:58 PM
Παναγή: «Μου δόθηκε η ευκαιρία» (βιντεο)

Καλύτερος U-21 ποδοσφαιριστής βραβεύτηκε ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας Κωνσταντίνος Παναγή.  
 


05/25/2015 05:53 PM
Κάρογιαν: Η Τουρκία έχει λόγους τώρα να θέλει λύση

Η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της ανάλογα με τη συγκυρία, δήλωσε στις Τομές στα Γεγονότα ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Κάρογιαν.

 

Εξέφρασε τη θέση ότι «θα δούμε πολλά σκαμπανεβάσματα αυτή την περίοδο» και πρόσθεσε ότι το ερώτημα είναι κατά πόσο η Τουρκία έχει τη βούληση να βγάλει ένα «μεγάλο πονοκέφαλο» από πάνω της.

 

Με βάση τα δεδομένα στην περιοχή, κάποιος ορθολογιστής θα έλεγε,  ότι η Τουρκία τώρα θα θέλει να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες για βιώσιμη λύση στο κυπριακό.

 

Η Τουρκία έχει λόγους, αυτή την περίοδο να επιδιώξει λύση στο κυπριακό, είπε ο Μάριος Κάρογιαν.

 

Πρέπει να είμαστε σταθεροί στις θέσεις και τις αρχές μας, συμπλήρωσε. 

 

Δεν είναι καταλυτικός παράγοντας για λύση του κυπριακού ο Ακιτζί, αλλά ηγείται μιας πλειοψηφίας, σημείωσε ο κ. Κάρογιαν, τονίζοντας ότι η πλευρά μας πρέπει να αξιοποιήσει τα θετικά που προκύπτουν από την εκλογή Ακιτζί.

 

Αν ο στόχος μας είναι να κάνουμε τον Πρόεδρο, το μόνο που θα πετύχουμε είναι το πισωγύρισμα, είπε ο κ. Κάρογιαν, σημειώνοντας ότι η κριτική πρέπει να υπάρχει.

 

Περισσότερα στο βίντεο

 


05/25/2015 05:28 PM
Ναρκαλιευτές της ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε ναρκοπέδιο στο Μάμμαρι

Ομάδα εκκαθάρισης ναρκοπεδίων αποστέλλει αύριο Τρίτη στη νεκρή ζώνη στο χωριό Μάμμαρι η ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

 

`Οπως αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου της Δύναμης, η ομάδα αποτελούμενη από 20 ναρκαλιευτές από την Καμπότζη θα αναπτυχθεί βόρεια του χωριού.

 

Η ομάδα αυτή παρέχει τεχνική εμπειρογνωμοσύνη και εξοπλισμό, ως μέρος της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ με την Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στο Λίβανο (UNIFIL).

 

Στο Δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι η μετάβαση των 20 ναρκαλιευτών στην περιοχή ακολουθεί μια πρώτη αξιολόγηση που έγινε από την Υπηρεσία UNMAS των ΗΕ, τον Φεβρουάριο του 2015 και περαιτέρω έρευνα από εμπειρογνώμονες της UNIFIL, τον Απρίλιο του 2015.

 

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, οι νάρκες έχουν μετατοπιστεί σε αυτό το τμήμα της νεκρής ζώνης λόγω των πλημμυρών την χειμερινή περίοδο.

Η ομάδα των Καμποτζιανών αναμένεται να διενεργήσει τεχνική έρευνα και την εκκαθάριση των ναρκοπεδίων της περιοχής αυτής και η διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου.

 

Με την υποστήριξη UNMAS, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει πραγματοποιήσει επιτόπιες έρευνες στην περιοχή του χωριού και συνεχίζει  να συνεργάζεται στενά με τις αρχές του χωριού, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

Καλείται το κοινό, να συνεχίσει να είναι προσεκτικό και να μην προσεγγίζει  την περιοχή και να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της UNFICYP.

 

Αναφέρεται ότι η  ΟΥΝΦΙΚΥΠ θα συνεχίσει να διεξάγει περιπολίες για να διασφαλίσει την ασφάλεια του κοινού.

 

Από τα τέλη του 2004 μέχρι και τις αρχές του 2011, οι ομάδες των πυροτεχνουργών εργάστηκαν για την απαλλαγή της νεκρής ζώνης μήκους 180 χιλιομέτρων από τις νάρκες.

 

Οι προσπάθειές τους συντονίζεται από το πρόγραμμα για την Ανάπτυξη των ΗΕ (UNDP), σε συνεργασία με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και την UNOPS, καθώς και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Περισσότερες από 27,000 νάρκες έχουν  καταστραφεί μέχρι στιγμής, αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου.

 

Πηγή ΚΥΠΕ


05/25/2015 05:27 PM
Τα βραβεία της ΚΟΠ (φωτος)

Πραγματοποιείται αυτή την ώρα η καθιερωμένη γιορτή των ετήσιων βραβεύσεων της ΚΟΠ. Την αποψινή εκδήλωση τιμήσαν με την παρουσία τους Υπουργοί, Βουλευτές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές και οι αθλητικοί φορείς του τόπου. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εκπροσώπησε ο υπουργός δικαιοσύνης κ. Ιωνάς Νικολάου.  

Αναλυτικά ο κατάλογος των βραβεύσεων:
 *Πρωταθλήτρια Futsal Β’ Κατηγορίας / Εθνικός Λατσιών
 
*Πρωταθλήτρια Futsal  Α’ Κατηγορίας / ΑΠΟΕΛ
 
*Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Futsal U-21 / Kωνσταντίνος Ιακώβου (Ομόνοια)
 
*Kαλύτεροι ποδοσφαιριστές Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας Futsal / Leandro Feitoza (ΑΠΟΕΛ), Hugo Martins (Ανόρθωση)
 
*Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής Εθνικής Futsal / Γιώργος Αλεξίου (ΑΠΟΕΛ)
 
*Πρωταθλήτρια Γυναικείου Ποδοσφαίρου / APOLLON  Ladies
 
*Καλύτερη Νεάνιδα Ποδοσφαιρίστρια / Κυριακή Βασιλείου (ΑΕΚ Κοκκινοχωρίων)
 
*Καλύτερη ποδοσφαιρίστρια Πρωταθλήματος Γυναικών / Χριστιάνα Σολωμού  (APOLLON Ladies)
 
*Πολυτιμότερη ποδοσφαιρίστρια Εθνικής Γυναικών / Χριστιάνα Σολωμού  (APOLLON Ladies)
 
*Πρωταθλήτρια Δ’ Κατηγορίας / Αλκή Ορόκλινη
 
*Πρωταθλήτρια Γ’ Κατηγορίας / Ε.Ν. ΘΟΪ Λακατάμιας
 
*Πρωταθλήτρια Β’ Κατηγορίας / Ε.Ν. Παραλιμνίου
 
*Καλύτερος ποδοσφαιριστής στο Πρωτάθλημα U-13 /Αγάπιος Βρίκκης (ΑΠΟΕΛ)
 
*Καλύτερος ποδοσφαιριστής στο Πρωτάθλημα U-15 / Γιάννης Ανδρέου (ΑΠΟΕΛ)
 
*Καλύτεροι ποδοσφαιριστές στο Πρωτάθλημα U-17 / Παντελής Παντελή (ΑΕΛ), Μιχάλης Χαραλάμπους (ΑΠΟΕΛ)
 
*Καλύτερος ποδοσφαιριστής U-19 / Παναγιώτης Αρτυματάς (ΕΝ Παραλιμνίου)
 
*Καλύτερος ποδοσφαιριστής U-21  / Kωνσταντίνος Παναγή (Ομόνοια)
 
*Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής Α’ Κατηγορίας / Kωνσταντίνος Λαϊφης (Ανόρθωση)
 
*Καλύτερος ποδοσφαιριστής Α’ Κατηγορίας / Νούνο Ασις (Ομόνοια)
 
*Καλύτερος προπονητής Α’ Κατηγορίας / Thomas Christiansen (ΑΕΚ)
 
*Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Παίδων U-17 (ΑΠΟΕΛ)
                                            
*Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Νέων U-19 (ΑΠΟΕΛ)
 
 *Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Ελπίδων U-21 (Ομόνοια)
 
*Ομάδα με τη μεγαλύτερη συμβολή στην Εθνική Ανδρών (ΑΠΟΕΛ)
 
*Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της Εθνικής Ανδρών (Δημήτρης Χριστοφή)
 
*Διαιτητής της χρονιάς (Χρίστος Νικολαϊδης)
 
*Βοηθοί διαιτητές της χρονιάς (Αθηνόδωρος Ιωάννου, Αριστείδης Χρίστου)
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν επίσης ο Μίκαελ Ποτέ ως ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας, ο Απόλλωνας για την κορυφαία επίθεση καθώς  και η πρωταθλήτρια ομάδα του ΑΠΟΕΛ.
 
Πέραν από τις καθιερωμένες βραβεύσεις της χρονιάς, κατά τη διάρκεια της αποψινής ετήσιας εκδήλωσης των Βραβεύσεων της Ομοσπονδίας, θα γίνουν επιπρόσθετες τιμητικές βραβεύσεις.
 


05/25/2015 05:20 PM
Τουρκμενιστάν: Xρυσό άγαλμα του προέδρου με εντολή προέδρου

Τα αποκαλυπτήρια τεράστιου, χρυσού έφιππου ανδριάντα του προέδρου του Τουρκμενιστάν Κουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ έγιναν στο Ασγκαμπάτ, παραπέμποντας στη λατρεία που απολάμβανε και ο προκάτοχός του στο ύπατο αξίωμα της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας της κεντρικής Ασίας.

 

Το άγαλμα, ύψους 21 μέτρων, παρουσιάζει τον πρόεδρο της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας της κεντρικής Ασίας στην κορυφή ενός βράχου, να ιππεύει το αγαπημένο του άλογο, τον Ακάν, και να κρατά ένα περιστέρι στο δεξί χέρι. Ο ανδριάντας θυμίζει πολύ τον «Ορειχάλκινο Ιππέα», το άγαλμα του Μεγάλου Πέτρου της Ρωσίας στην Αγία Πετρούπολη.
 

Μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, στρατιώτες που ήταν παρόντες ορκίστηκαν πίστη στον πρόεδρο Μπερντιμουχαμέντοφ, ενώ την ίδια ώρα εκατοντάδες περιστέρια αφέθηκαν ελεύθερα να πετάξουν στον αέρα.
 

Το άγαλμα είναι ορειχάλκινο, καλυμμένο με φύλλα χρυσού.
 

Ο πρώην πρόεδρος Σαπαρμουράτ Νιάζοφ είχε ανεγείρει επίσης χρυσό άγαλμα του εαυτού του, το οποίο ήταν περιστρεφόμενο ώστε να βλέπει πάντα προς τον ήλιο. Σήμερα το άγαλμα αυτό έχει μεταφερθεί στα προάστια της Ασγκαμπάτ.
 

Ο Μπερντιμουχαμέντοφ δεν ήταν παρών στα αποκαλυπτήρια. Η πρόεδρος του κοινοβουλίου Άκτζα Ντουμπερντιέβα είπε ότι το μνημείο φιλοτεχνήθηκε κατόπιν αιτήματος «απλώς ανθρώπων, επαγγελματικών συντεχνιών και δημόσιων οργανισμών».
 

«Όλοι μας πρέπει να ευχαριστούμε τον Παντοδύναμο επειδή η χώρα μας κυβερνάται από έναν σοφό πολιτικό όπως είναι ο Προστάτης μας», είπε ο 75χρονος συνταξιούχος Νουράλι Γκουρμπάνοφ. «Το μνημείο του Ήρωα-Προστάτη μας θα υπενθυμίζει στο διηνεκές το απόγειο του κράτους μας. Ζούμε τις ενδοξότερες σελίδες της ιστορίας μας», σχολίασε ένας καθηγητής μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.
 

Ο πρώην οδοντίατρος Κουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ έγινε πρόεδρος το 2006, μετά τον θάνατο του Νιάζοφ. Ο τελευταίος είχε μετονομάσει τους μήνες του έτους δίνοντάς τους τα ονόματα μελών της οικογένειάς του και είχε γράψει το «Βιβλίο της Ψυχής», ανάγνωσμα που όφειλαν να μάθουν απ' έξω όλοι οι μαθητές.

 

Πηγή: naftemporiki.gr


05/25/2015 05:15 PM
Απόψε στις 21:15 στο Sports Express

Καλεσμένοι οι Νέστωρας Μυτίδης της ΑΕΚ και Αντρέας Μακρής της Ανόρθωσης και φυσικά ρεπορτάζ από τα επινίκια των Νταμπλουχων.

Απόψε στις 21:15 με τον Στέλιο Παπαμωϋσεως.

Για να δείτε την εκπομπή πατήστε ΕΔΩ.

Μπορείτε να συμμετέχετε και σεις, σχολιάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα με το #SLsportsExpress
 


05/25/2015 04:52 PM
Μεγάλο άλμα

Ο Εζε πραγματοποιεί ένα μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Στόχος είναι πλέον να πείσει την τεχνική ηγεσία της Ομόνοιας.
 


05/25/2015 04:43 PM
Air France: Αναγκαστική προσγείωση στη ΝΥ λόγω απειλών

Αεροσκάφος της γαλλικής εταιρείας Air France, που εκτελούσε πτήση από το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού με προορισμό τις ΗΠΑ προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Τζον Φ. Κένεντι της Νέας Υόρκης για λόγους ασφαλείας, συνοδευόμενο από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη, μετά από ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα.
 

Το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση 22 αναμένεται να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο για να ερευνηθεί, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο ABC.
 

Επικαλούμενο ανώνυμη πηγή, έναν ανώτερο αμερικανό αξιωματούχο, το ABC ανέφερε πως το αστυνομικό τμήμα του Μέριλαντ, που διαχειρίζεται συγκέντρωση μυστικών πληροφοριών, έλαβε ανώνυμο απειλητικό τηλεφώνημα για ύπαρξη χημικών όπλων στο αεροσκάφος.
 

Το ABC ανέφερε πως η απειλή δεν θεωρήθηκε αξιόπιστη.
 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αστυνομικού τμήματος, το αστυνομικό τμήμα του Μέριλαντ ετοιμάζεται να προβεί σε ανακοίνωση για το περιστατικό.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ


05/25/2015 04:33 PM
Πάπας Φραγκίσκος: Έχω κάνει τάμα και δεν βλέπω τηλεόραση

Μπορεί να είπε «ναι» στην τεχνολογία και να απέκτησε προσωπικό λογαριασμό στο Twitter, όμως, ο Πάπας Φραγκίσκος λέει «no» στην τηλεόραση.

 

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δεν βλέπει τηλεόραση από το 1990 όταν έκανε σχετικό…τάμα.

 

«Διαβάζω μόνο την εφημερίδα La Repubblica. Τη διαβάζω κάθε πρωί και δεν μου παίρνει πάνω από δέκα λεπτά. Τηλεόραση δεν βλέπω από το 1990. Είναι ένα τάμα που έκανε στην Παρθένο του Καρμέλο την νύχτα της 15ης Ιουλίου του 1990», δήλωσε ο Πάπας.

 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα της Αργεντινής La Voz del Pueblo, ο ποντίφικας αποκάλυψε ότι ποτέ δεν ονειρευόταν να γίνει Πάπας.

 

Όσο για τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει ότι στην εκλογή του Πάπα το 2005 είχε έρθει δεύτερος μετά τον Πάπα Βενέδικτο, ο Φραγκίσκος απάντησε: «Είναι πράγματα που λέγονται. Στην προηγούμενη εκλογή βρισκόμουν στις εφημερίδες ανάμεσα στους πιθανούς υποψηφίους. Ήταν ξεκάθαρο ότι θα ήταν ο Βενέδικτος, υπήρχε σχεδόν ομοφωνία και αυτό μου άρεσε πολύ. Η υποψηφιότητά του ήταν ξεκάθαρη. Υπήρχαν πολλοί πιθανοί, αλλά κανείς ισχυρός».

 

Πηγή protothema.gr


05/25/2015 04:32 PM
Το ευχαριστώ του Χιώτη (δηλώσεις)

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Διονύσης Χιώτης αποχαιρετά τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.

Αναλυτικά:
"Μετά από 7 χρονιά γεμάτα επιτυχίες, τιτλους και διακρίσεις έφτασε η δυσκολότερη ώρα. Στην συνάντηση που είχα με τον Γκουσταβο Μαντουκα, με ενημέρωσε πως δεν είμαι στα πλανά της ομάδας για την επόμενη χρονιά. Το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Θεό που με ευλόγησε να ζήσω όλα αυτά που έζησα με την ομάδα και στην οικογένεια μου που με στήριξε όσο τίποτα άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρονιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιβαν Γιοβανοβιτς και Φωτη Στρακοσια, που με έφεραν στην ομάδα. Τους Κυριακό Ζιβαναρη και Θεοδωρο Κυριακιδη που ήταν στην διοίκηση εκείνη την εποχή.
Όλες τις διοικήσεις που είχα την τύχη να συνεργαστώ. Τους προπονητές μου Παολο Σερζιο, Γιωργο Δωνη, Παναγιωτη Μαλιαριτση, Τορστεν Φινκ, Γκοραν Τσουμιτς και φυσικά όλους τους βοηθούς των παραπάνω προπονητών. Όλη την ιατρική ομάδα για την πολύ σημαντική βοήθεια τους. Την διατροφολόγο μας Νικολετα Μιχαηλιδου. Τον στυλοβάτη του Αρχαγγελου και team manager των τροπαίων Γιωργο Σαββιδη. Τον κορυφαίο φροντιστή Κωστα Στεφανου και όλο το επιτελείο του. Πάνω από όλους όμως θέλω να πω το μεγαλύτερο ευχαριστώ στον Χρηστο Κοντη ο οποίος μετρά από μια καταστροφική μου χρονιά στην Ελλάδα, πίστεψε σε μένα και με την πολύτιμη βοήθεια του ήρθα στον Α.Π.Ο.Ε.Λ. και βοήθησε ώστε να προσαρμοστούμε, εγώ και η οικογένεια μου ,στην Κύπρο.
Όσο αφορά τον κόσμο ότι και να πω είναι λίγο. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αγάπη σας και την στήριξη σας. Τώρα πρέπει να κοιτάξω το μέλλον μου γιατί νοιώθω ότι έχω ακόμη να προσφέρω σαν ποδοσφαιριστής. Υ.Γ. Θέλω να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη αν ξέχασα να ευχαριστήσω κάποιον".
 


05/25/2015 04:28 PM
Ινδία: Στους 539 οι νεκροί από το κύμα καύσωνα

Το κύμα καύσωνα που πλήττει τμήματα της νότιας αλλά και της βόρειας Ινδίας κι έχει στοιχίσει τη ζωή σε 539 ανθρώπους τις τελευταίες ημέρες αναμένεται να συνεχιστεί όλη την εβδομάδα, δήλωσαν αξιωματούχοι σήμερα.

 

Η πιο υψηλή θερμοκρασία καταγράφηκε στην Αλαχαμπάντ, μια πόλη στο βόρειο  ομόσπονδο κρατίδιο του Ούταρ Πραντές, όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 47,7 βαθμούς Κελσίου χθες Κυριακή, ενώ στην πρωτεύουσα Νέο Δελχί καταγράφηκε ανώτατη θερμοκρασία 43,5 βαθμούς Κελσίου.

 

Τα περισσότερα από τα 539 επίσημα καταγεγραμμένα θύματα ήταν εργάτες οικοδομών, ηλικιωμένοι και άστεγοι στα νότια ομόσπονδα κρατίδια Αντρα Πραντές και Τελανγκάνα, δήλωσαν αξιωματούχοι, αν και ορισμένοι θάνατοι καταγράφηκαν επίσης στα κρατίδια Ούταρ Πραντές, Οντίσα και Δυτική Βεγγάλη.

 

Η Ινδική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για τις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας πως το κύμα καύσωνα είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.

 

Ο διευθυντής της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών του κρατιδίου Αντρα Πραντές, ο Κ. Νταναντζάγια Ρέντι, δήλωσε ότι 325 άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία ή αφυδάτωση στο κρατίδιο μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες.

 

"Συμβουλεύουμε τους πολίτες να μην εργάζονται από τις 10:00 ως τις 16:00", σημείωσε ο Ρέντι. "Εχουμε επίσης ανοίξει κέντρα σε διάφορες περιοχές, ειδικά σε αστικές περιοχές, για να διανέμεται νερό και βουτυρόγαλα".

 

Η κυβέρνηση ακύρωσε τις άδειες όλων των γιατρών, καθώς τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί από κρούσματα θερμοπληξίας, πρόσθεσε ο ίδιος. Στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους, διευκρίνισε ακόμη ο Ρέντι, θα δοθεί αποζημίωση 100.000 ρουπιών (Euros1.430). 

 

Εξάλλου στο γειτονικό κρατίδιο Τελανγκάνα, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους 204 άνθρωποι, αξιωματούχοι συμβούλευσαν τους πολίτες να παραμένουν στα σπίτια τους κατά τη διάρκεια του μεσημεριού και των πρώτων απογευματινών ωρών, να πίνουν πολλά υγρά και να φορούν φαρδιά και ανοιχτόχρωμα ρούχα.

 

Οι οδηγοί ταξί στην Κολκάτα -την πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, παλαιότερα γνωστή ως Καλκούτα- όπου έχουν αναφερθεί τέσσερις θάνατοι αρνούνται πλέον να εργαστούν από τις 11:00 ως τις 16:00, αφού δύο συνάδελφοί τους έχασαν τη ζωή τους μέσα στα αυτοκίνητά τους την περασμένη εβδομάδα.

 

Ο μουσώνας, ο οποίος προβλέπεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους να πλήξει τις νότιες ακτές της Ινδίας την 31η Μαίου, θα ανακουφίσει τον πληθυσμό από τις υψηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με μετεωρολόγους.

 

Πηγή ΚΥΠΕ-ΑΠΕ

 


Copyright of this RSS feed and the content rests with Sigma Live- © 2015
Back to the main News section